вторник, 5 апреля 2016 г.

Особливості роботи педагогів з дітьми з особливими потребами

29.03.2016р. на базі Щербанівської ЗОШ відбулося чергове засідання школи молодого вчителя початкових класів.
Важливість проблеми запровадження інклюзивної освіти в навчальних закладах та підготовки педагогів до роботи в нових інтегративних умовах зумовили вибір теми засідання «Особливості роботи педагогів з дітьми з особливими потребами».
Залучення до масових навчальних закладів дітей з особливими потребами вимагає від усіх учасників цього процесу певного перегляду традиційних поглядів щодо мети, функцій, організації роботи закладу. Проте до найактуальніших  проблем успішної реалізації інклюзивного навчання належить питання професійної підготовки педагогів,  яким слід опанувати відповідні знання та навички.
Роботу семінару-практикуму відкрили: методист  РМК Стасовська О.М., методист психологічної служби Бибич Г.В.  Основний акцент виступаючі зробили на значимості та важливості професії вчителя для суспільства, необхідності професійного зростання молодих педагогів і творчого підходу до праці.
Практичний психолог Черевань О.І. Абазівської ЗОШ І-ІІІ ст. підготувала тренінг «Особливості роботи педагогів з дітьми з особливими потребами». Всі присутні отримали позитивні емоції від заняття, а також нові знання для використання у подальшій професійній діяльності.

В ході роботи учителі обмінялися досвідом роботи по формуванню позитивної мотивації та активізації навчальної діяльності на уроках у початкових класах, обговорили актуальні проблеми методики викладання предметів у початковій школі, нові форми роботи, що забезпечуватимуть реалізацію нових навчальних програм для 1-4 класів відповідно до Державного стандарту початкової освіти.







Комментариев нет:

Отправить комментарий