среда, 16 марта 2016 г.

Навчаємо граючи. Електронні тренажери в початковій школі

                   04 січня 2016 року на базі інформаційного центру РМК відділу освіти
було проведено семінар вчителів 4-х класів на тему «Навчаємо граючи. Електронні тренажери в початковій школі», метою якого було: закріпити знання про сучасні освітні технології, виступила методист РМК Стасовська О.М. Одним із головних завдань початкової школи є застосування ІКТ у процесі вивчення більшості навчальних предметів у рамках програми. Основним видом використання комп’ютерно-орієнтованих засобів навчання є їх органічна інтеграція в певні уроки. У цікавій, динамічній, ігровій формі учні молодших класів опановують комп’ютерні засоби, набувають первинних навичок користування пристроями введення-виведення, початковими уміннями й навичками управління комп’ютером та одночасно удосконалюють свої знання з певних навчальних предметів, розвивають пам’ять, просторову уяву, логічне мислення, творчі здібності.
Про методику формування здоров’язбережувальної компетентності молодших школярів з досвіду роботи поділилась Мурзаєва О.Ф., вчитель початкових класів Вацівської ЗОШ І-ІІ ст. ім. В.Тюріна «Використання здоров’язбережувальних  технологій як запорука гармонійного, фізичного та інтелектуального розвитку молодших школярів».
В рамках семінару проведено майстер-клас з «Я у світі»  на тему «Славетні Українці», вчитель Тахтаулівського НВК Павленко Т.А. Під час майстер-класу вчитель  успішно організувала навчальну працю, забезпечила свідоме засвоєння матеріалу, створила  атмосферу зацікавленості кожного, як у результативності власної роботи, так і роботи всього колективу.
Методист РМК Стасовська О.М. повідомила про порядок закінчення навчального року.  Обговорено Положення про проведення державної підсумкової атестації в 4 класі, зміни та нові вимоги ДПА у 4 класі.
Наприкінці семінару було підведено підсумки, вироблено методичні рекомендації учителям районного методичного об’єднання початкових класів.


Методист РМК                                                                  Стасовська О.М.

Комментариев нет:

Отправить комментарий