среда, 16 марта 2016 г.

Активізація пізнавальної діяльності учнів шляхом використання методів ейдетики на уроках в початковій школі

25 лютого 2016р.  на базі Степненського НВК відбулося  спільне засідання школи молодого вчителя та школи педагогічної майстерності з проблеми «Активізація пізнавальної діяльності учнів шляхом використання методів ейдетики  на уроках в початковій школі». Формування творчих і пізнавальних здібностей учнів на основі застосування різних форм, методів, прийомів і засобів навчання  продемонструвала вчитель Карнаух О.П., яка майстерно провела відкритий  урок-кейс  у 1 класі «Хліб – всьому голова».
Метод ейдетики базується на максимальному використанні образного типу інформації: при запам’ятовуванні букв, звуків, цифр, чисел. За допомогою ейдетики будь-яка інформація запам’ятовується школярами легко, із задоволенням, у позитивному настрої. Впроваджуючи ейдетичні ігри в практику, вчитель ставить завдання сприяти розвитку пам’яті, мислення, творчих здібностей учнів. Приділяє увагу створенню ситуації  успіху для кожної дитини.
Учасники засідання ще раз переконались в тому, що формування творчих і пізнавальних  здібностей молодших школярів розвивається у процесі наполегливої, систематичної діяльності вчителя і учнів, а це робота  не одного дня, а щоденної праці всіх учасників навчально-виховного процесу.
Всім гостям на згадку були подаровані буклети «Хліб – всьому голова».







Методист РМК                                                     Стасовська О.М. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий