пятница, 4 ноября 2016 г.

Громадське обговорення Концепції Нової української школи завершене

МОН України отримало понад 60 листів пропозицій та зауважень до Концепції Нової української школи. За підсумками у формулу Нової української школи додали елемент «нове освітнє середовище», а також передбачили необхідність психологічної підготовки вчителя.
«Не може бути Нова українська школа без нового освітнього середовища, яке б враховувало зміни у змісті освіти, у методиках викладання та доступі до навчання, які ми запроваджуємо. Це обов’язковий елемент, і ми дуже вдячні громадськості за доповнення», — зазначила Міністр Лілія Гриневич.
Нове освітнє середовище — це сучасний простір, сукупність умов, засобів і технологій для комфортного навчання учнів, вчителів і самих батьків. Такий освітній простір створюватимуть не лише у стінах навчального закладу, а скрізь, де перебуває учень.
Під час громадського обговорення Концепції виокремили також інші питання загальної середньої освіти, які потрібно розглянути докладніше, а саме:
педагогіка партнерства
визначення результатів навчання
механізми впровадження інновацій
автономія школи й учителя
фінансові питання.
Міністр освіти і науки України нагадала, що до кінця травня наступного року укладуть нові державні стандарти для початкової школи, які у 2017/2018 навчальному році пройдуть апробацію у низці шкіл.






Комментариев нет:

Отправить комментарий