пятница, 4 ноября 2016 г.

Реалізація завдань екологічного виховання молодших школярів засобами новітніх педагогічних технологій
Екологічне виховання – це систематична педагогічна діяльність спрямована на розвиток в учнів екологічної культури.
Молодший шкільний вік сприятливий для розвитку в учнів основ екологічної культури. Самою природою обумовлено соціальне призначення дитинства – адаптація дитини до природи і суспільства, здатність брати відповідальність за свої вчинки перед людьми, рослинним і тваринним світом. Початкова школа дає можливість сформувати пізнавальний потенціал екологічних знань для подальшої бази вивчення природничо-математичного циклу, виховувати особистість, яка усвідомлює місце людини у довкіллі, через ознайомлення з рослинним і тваринним світом, розкриття взаємозв’язків і взаємозалежностей у природі, вивчення та дослідження куточків рідного краю.
19 жовтня 2016р. відбулося спільне засідання Школи молодого вчителя та школи педагогічної майстерності вчителів початкових класів з проблеми «Реалізація завдань екологічного виховання школярів засобами новітніх педагогічних технологій».  Робота педагогів була спрямована на вивчення та апробацію новітніх інноваційних технологій. Досвідом роботи поділилась вчитель початкових класів Терешківської ЗОШ І-ІІІст. Шляхова О.В.. Учасники засідання відвідали бінарний урок  природознавство - трудове навчання у 2 класі   «Осінні явища у живій та неживій природі. Аплікація з ниток Грибок-Боровичок».










Під час практичної частини проведено заняття з елементами тренінгу практичним психологом Цюпою Л.Г., Терешківської ЗОШ І-ІІІст. «Труднощі адаптації до 1 класу».
Наприкінці засідання учасники ознайомилися з новинками педагогічної преси, в роботі взяла участь методист РМК Стасовська О.М., яка  представила презентацію «Психолого-педагогічне забезпечення особистісно-орієнтованої освіти на засадах гуманної педагогіки».
Навчання в Школі молодого вчителя сприяє формуванню професійної компетентності та самореалізації молодих спеціалістів, удосконаленню педагогічної майстерності шляхом інноваційних технологій з використанням ІКТ.                 



Комментариев нет:

Отправить комментарий